Viking Vanguard

viking-vanguard-logoEn slot med ett tema som kretsar omkring en kamp mot en onda drake känns lika etablerat som en barnbok som slutar med ”och så levde de lyckliga i alla sina dagar”. Trots det är detta just temat för den nya slotten från WMS Gaming som tar inspiration från flera olika håll. Att grundstoryn har berättats förut innebär dock inte att spelet är förutsägbart eller tråkigt. Tvärtom så gör denna stomme att slotten känns gedigen och genomarbetad – och flera nya funktioner gör att vi också får oss några trevliga överraskningar. WMS Gaming är leverantören som alltid har något speciellt i bakfickan för spelarna, och Viking Vanguard är inget undantag.

Tema

Som namnet avslöjar är det vikingar – där spelaren tillhör gänget – som anförtrotts uppdraget att slåss mot draken. Det gör att slotten har mer av en narrativ prägel där vi hela tiden ser målet i horisonten. Vikingar var kända som lynniga och oberäkneliga, och slotten har lånat några av dessa egenskaper i att det lätt kan ske saker på spelplanen som du inte kunde förutse. Till skillnad från vikingarnas något brutala överraskningar rör det sig här om betydligt trevligare upptäckter. Det kan till exempel vara en bonusrunda som triggas igång eller en wild som bidrar till en betydligt högre vinstchans.

Grafik

Grafiken lär tilltala den som har något som helst intresse för fornnordisk symbolik och estetik. Här finns det många symboler som vi förknippar med den representerade tiden: du hittar både runskrift och Tors hammare på slothjulen. Här finns också Hugin och Munin, korparna som spelade stor roll i vikingarnas asatro.

Du behöver dock inte vara historieintresserad för att uppskatta grafiken i Viking Vanguard. Spelet är välgjort i alla aspekter och även om grafiken inte är något extraordinärt fyller det utan tvekan sitt syfte. Med en stilren estetik lyfter den slotten till nya nivåer, och det kan till och med bli lite obehagligt emellanåt eftersom de svarta korparna känns så fasansfullt närvarande.

Funktioner

viking-vanguard-slot3En av de viktigaste funktionerna i Viking Vanguards är att den har ett extra hjul jämfört med majoriteten av nätslots idag. Med sex hjul kan den erbjuda betydligt fler vinstlinjer än de flesta spel – det finns hela 60 stycken. Eftersom det också finns fyra rader är antalet vinstgivande kombinationer större och det finns en påtaglig volatilitet inbyggd i spelet. Detta innebär att det kan bli rejäla vinstutbetalningar om symbolerna faller på rätt plats. Å andra sidan kan det också innebära att spelaren får gå tomhänt om vinstlinjerna inte skulle aktiveras.

En annan viktig aspekt i Viking Vanguard är att det går att spela alltifrån några kronor upp till tusenlappen per snurr. Eftersom antalet vinstlinjer är så många går det lätt att variera sin insats och välja fritt utifrån plånboksstorlek och humör. Även storspelare kan ibland vilja minska sina insatser medan hobbyspelare kanske vill satsa rejält lite då och då.

Wilds

Viking Vanguard har förstås en wild-symbol som gör hela spelupplevelsen betydligt mer spännande. Den har formen av ett draköga, och det är ingen vild gissning att det är tidigare nämnda drake som står modell för detta. När det dyker upp ökar sannolikheten för en storvinst och med tanke på Viking Vanguards alla vinstlinjer är detta en betydande fördel.viking-vanguard-slot1

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.