Vett och etikett i pokerspel

När du besöker ett landbaserat casino finns en del tumregler som är bra har med sig vad det gäller vett och etikett. Här ska vi gå igenom de viktigaste:

Spela inte innan det är din tur

PokerDet här är oerhört viktigt ur ett taktiskt perspektiv, eftersom det kan avslöja huruvida du har en bra hand eller inte. Här handlar det om tålamod, ibland kan man i sin iver över sin starka hand få väldigt bråttom att höja. Problemet är då att du avslöjar dig rätt rejält och du riskerar att inte få med dig någon att tävla om potten. Det är inte heller bra att bara kasta dina kort innan det är din tur. Då vet ju de övriga spelarna att du gett upp på förhand. Dessutom kan det ju ibland faktiskt finnas läge att gå med billigt, trots att du har en dålig hand. Därför är det viktigt att i alla lägen visa is i magen med detta. Att spela innan det är din tur ses dessutom som ett nybörjarmisstag, så det kan vara pinsamt även ur den synvinkeln.

Prata aldrig om dina kort

Detta kan tyckas självklart, det är ju helt tvärtemot mot att ha ett pokerface. I det här sammanhanget handlar det väl dock framförallt om vilka kort man hade när man redan lagt sig. Ofta kan det slinka ur någon kommentar när det kommer upp kort på bordet som hade passat väl med ens egen hand. Även detta bör undvikas. Framförallt till att det ger information till de som är kvar i spelet vilka kort som motspelarna inte kan ha. Dessutom avslöjar det en del om vilken typ av spelare du är och hur du agerar i vissa situationer och så vidare.

Visa inte dina kort innan spelet är slut

Detta beror självklart på samma anledning som i ovanstående i rubrik. Många frestas kanske att på ett uppgivet sätt visa upp sina bedrövliga kort. Det handlar även om att vara försiktig, det är till exempel lätt att ett kort råkar vända på sig när du kastar in det i ”slasken”.

Undvik att ”splasha” högen

PokerDetta är ett engelskt uttryckt som syftar till att man kastar in markerna i högen. Detta är något som kanske kan upplevas häftigt, men faktum är att det inte alls uppskattas vid ett pokerbord. Detta beror på att det förstör de prydliga högarna som redan ligger där och det blir svårare att se hur mycket som ligger i potten. Dessutom blir det svårt för att se om du verkligen satsar det belopp du säger och det kan väcka misstankar.

Var tydlig

Många spelare tycker att det är roligt med att genom sitt talande dra ut på spänningen, ge dubbla budskap och dra till sig uppmärksamhet. Det finns en del som brukar säga att ”jag synar dina 100…och höjer med 200.” Just för att försöka en spänning. Ska man vara riktigt korrekt är detta egentligen inte tillåtet eftersom du en gång sagt att du synar. Faktum är att sådant här beteende inte uppskattas vid ett pokerbord, då det drar ner tempot och skapar onödig förvirring.

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.