Steam Tower

steam-tower-logoSteam Tower från NetEnt släpptes i februari 2015 och blev på kort tid väldigt populärt. Både utseendet och funktionerna är något extra. Designen kan sägas vara steampunk, det vill säga science fiction fast sett ur en 1800-talsvinkel. Oftast brukar steampunk innehålla stora, synliga kugghjul och en hel del mässing. Det centrala i spelet är ett 16 våningar högt torn. Längst uppe på tornet befinner sig en drake med en ung kvinna som den har kidnappat och ditt mål som hjälte är självklart att rädda henne.

Tema och grafik

Som det nämndes i inledningen har grafiken mycket inslag från steampunken och eftersom det är sent 1800-tal har grafiken även inslag av viktoriansk stil. Att temat handlar om en dam i nöd och en hjälte som ska rädda henne ger spelet en känsla av klassisk hjältesaga. Net Entertainment kan konsten att skapa riktigt bra grafik och ett exempel på det är den snyggt animerade hjälte som står bredvid hjulen. Oftast står han stilla, men om du hamnar i free spins-läget skickar han upp sin änterhake för att ta sig upp till draken. Till symbolerna hör spelkortssymboler, hjälten själv i sin stormhatt, drakens ögon samt den tjusiga kvinnan.

Bakgrundsmusiken påminner om den du kan höra i brittiska serier som utspelar sig under den viktorianska eran, med piano, stråkar och trumpeter. Den ger spelet en lite mystisk stämning.

Insatser

Steam Tower har fem hjul, tre rader samt 15 insatslinjer. Alla insatslinjerna är alltid aktiverade, men du kan ställa in insatsnivån på mellan 1 och 10 samt myntvärdet på mellan 0.10 och 10 kronor. Det gör att precis alla kan hitta en insats som passar dem för lägsta möjliga insats är 1.50 kronor medan den högsta är 1 500 kronor. För att snabba upp spelandet är det möjligt att välja maxinsats samt att ställa in Autoplay på 10, 25, 50 eller 100 automatiska snurr.

Specialfunktioner

Det finns en del specialfunktioner i Steam Tower, som exempelvis både vanliga vilda symboler och staplade vilda symboler samt en riktigt stor bonusvinst.

Vilda symboler

Den vilda symbolen är änterhaken som hjälten använder för att klättra upp i tornet. Som alltid ersätter den de andra symbolerna, men om du får den under en free spins-runda ger den dig också fler free spins och varje vild symbol tar dig upp en våning i tornet.steam-tower-wild-info

Staplade vilda symboler

Hjälten själv fungerar som staplad vild symbol och det är dessutom den som aktiverar free spins-rundan. När du får upp symbolen på ett helt hjul får du 10 free spins.

Free spins

I free spins-rundan gäller det att ta sig upp i tornet och förhoppningsvis ända till toppen. Belöningen kan bli stor för rundan innehåller en multiplikator som blir större ju högre upp du kommer. På följande sätt ökar multiplikatorn:

Våning 1-3 2x
Våning 4-6 3x
Våning 7-9 4x
Våning 10-12 5x
Våning 13-15 6x
Våning 16 7x

Om du skulle lyckas ta dig ända upp till draken är chansen stor att du vinner mycket pengar med hjälp av den generösa multiplikatorn, men du ror även hem en bonusvinst på mellan 1 000 och 10 000 mynt, beroende på insatsnivån.

Sammanfattning

NetEnt lanserar aldrig något som inte har snygg grafik och den är inget att klaga på här heller. Det kan ibland ta tid att aktivera free spins-rundan, men när du väl gör det ramlar vinsterna in. Värt att nämnas är också att den teoretiska vinstutbetalningen ligger på höga 97 procent.steam-tower-slot2

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.