Spartacus

spartacus-logoSpartacus är ännu en videoslot som har hämtat sitt tema från det romerska riket. Detta är ju inte precis ovanligt som tema för videoslots men det sägenomspunna Rom med sina fälttåg är naturligtvis tacksamt att skapa spel kring. Den här sloten kommer från Williams Interactive och har sitt fullständiga namn i Spartacus – Gladiator of Rome. Spartacus är en bra och rolig videoslot och spelutvecklarna hos Wiliams Interactive har hittat på en hel del nya specialfunktioner. Spelplanen är minst sagt annorlunda med två uppsättningar hjul. De vanliga fem med fyra rader symboler finns på plats men sedan finns något som kallas Colossalhjul. Dessa är fem till antalet och har 12 rader. Detta gör att det finns 100 insatslinjer att spela på vid varje snurr. Självklart så finns här även free spins och wilds.

Tema, ljud och bild

Spartacus blev berömd genom att upplevas som oövervinnerlig inom gladiatorspelen i Rom där han som slav tvingades att deltaga. Han blev sedermera rik och ställde upp en armé för att ta över makten i Rom vilket dock misslyckades. Han finns själv med som symbol på hjulen tillsammans med en vacker dam som även hon ser krigisk ut. De andra symbolerna är lejon, svärd och romerska hjälmar. Grafiken och animationerna är godkända, men hade kanske kunnat vara lite roligare. Det är dock svårt då utrymmet blir starkt begränsat med så många hjul på spelplanen. Ljudet består av sorl från publiken vid arenan för gladiatorspel. Övriga ljudeffekter känns igen från andra spel från Williams Interactive, det vill säga ljudet då du startar en snurr och när det delas ut vinster.

Spela

Här finns 100 insatslinjer vilket är ovanligt många. Du kan spela på så många du vill och insatserna sker på linjerna två och två. Insatsen kan variera mellan 0,01 till 5,00 mynt per linjepar. Spelar du med samtliga linjer blir den lägsta insatsen 0,50 euro och den högsta 250 euro.

Specialeffekter

spartacus-linesDenna videoslot ståtar med hela fyra specialfunktioner. Wilds och scatters finns här men även colosalhjulen och på dessa, staplade colosalsymboler. Det unika med Spartacus är just colosalhjulen. Det kan se lite konstigt ut då du för första gången klickar in på Spartacus. Så här funkar det: Då du drar igång en snurr så snurrar alla tio hjulen var för sig och du vinner på dina insatslinjer. Har du tur kan ett av huvudhjulen, de på den vänstra halvan av skärmen, täckas helt av wilds som kommer staplade. Dessa wilds flyttar då till motsvarande hjul på colosalavdelningen. Får du två eller flera hjul fyllda med wilds så blir det klirr i kassan. Spartacus och hans krigiska fästmö(?) kommer ibland staplade på huvudhjulen, då täcker de alla fyra raderna och fyller hela hjulet. Dessa symboler kan även täcka ett helt colosalhjul med 8 positioner. Även här vankas fina vinster.

Free spins

Lyckas du få in tre eller flera scattters, som symboliseras av Coloseum, kommer du till free spinsläget. Scatters visas bara på hjul 1, 3 eller 5 och de kan dyka upp både på huvudhjulen och på colosalhjulen. Med tre, fyra eller fem scatters vinner du 8 respektive 12 eller 20 free spins.spartacus-slot

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.