Recension av IGTs The Big Easy slot

Det krävs bara ett klick och så är du i New Orleans! IGTs The Big Easy slot har ett tydligt jazz-tema. Nu kanske du suckar och tänker att det här aldrig i livet kan bli bra. Så kan det ju kännas om du tycker att jazz är öken. Men du måste inte lyssna på jazz till vardags för att se charmen med denna spelautomat. På Casumo Casino så kommer du att få ett garanterat nöje då du snurrar igång. I varje fall om du tycker att det är spännande med en progressiv jackpott.

En slot för storspelare

Man skulle kunna säga att The Big Easy sloten är till främst för storspelare. Det lönar sig bäst att satsa stort på den. Det här kan ju ses som ett plus såväl som ett minus. Det beror lite på hur din spelbudget ser ut och vad som krävs för att du ska tycka att det blir spännande att snurra på slots. Det finns 20 vinstlinjer så det blir aldrig rörigt. Med möjligheten att vinna en jackpott på 5000 mynt och att dra igång bonusspel så finns det verkligen mycket att se fram emot då du snurrar loss hjulen på denna spelautomat.

Ett tydligt jazztema

Big Easy har 5 hjul och på dessa så kommer du att se symboler som har med USAs jazzstad att göra. New Orleans är ju känd för att erbjuda jazzklubbar såväl som mat och dryck som hänger samman med musikupplevelsen. Om du inte har råd att åka till New Orleans i år så kanske du får det om du vinner på The Big Easy sloten. Men även om du inte snurrar fram pengarna till en flygbiljett så kommer du att känna jazzstadens puls. Musiken finns där och du ser förstås instrumenten som krävs för att spela den.

Big Easy slot

Här finns det bland annat en flaska Bourbon whiskey. Det sägs att whiskeyn har fått sitt namn efter Bourbon Street som ligger i New Orleans franska del. Dessutom så ser du ett fat med skaldjur redo att ätas. Men i fokus så står ikonerna som beskriver stadens musikliv. Du kommer att kunna snurra fram en saxofon, en trumpetspelare, pianotangenter och så en jazzsångerska.

Musiken du hör i bakgrunden samsas med andra ljud. Du kommer att höra det sorl som är så vanligt i storstäder och det bidrar till en äkta känsla. Om du blundar en stund (inte när hjulen snurrar!) så kanske du tror att du är på en annan plats på andra sidan Atlanten.

Satsa smått eller helst stort

När du ska lägga din satsning så måste du bestämma dig för om du vill aktivera alla 20 vinstlinjer eller inte. Det går också att välja 1, 5, 10 eller 15. Myntstorleken ligger mellan 0.01 och 5 så det går att leka en hel del med inställning på satsning. Visst kan du satsa smått. Det går bra men är kanske inte det bästa valet. Med största möjliga satsning så kan du ju vinna 5000 mynt och det är något som du ska tänka på.

Det finns två vägar till 5000 mynt. Antingen ska du få in en vinstlinje med 5 sångerskor eller så ska du rulla fram fem The Big Easy loggor. Det här kommer att ge en multiplikatoreffekt på 1000 gånger satsning.

Det går att få in rätt så stora vinster med fem trumpetspelare som kommer att ge 500 gånger satsningen. Fem pianosymboler ger 250 gånger satsning och fem saxofoner är samma sak som 200 gånger insats i vinst.

De andra symbolerna ger mindre vinster men det här sker oftare. Symbolen med en New Orleans gata betalar ut 175 gånger insats. Bourbon-gatan ger 150 gånger insats och tallriken med skaldjur är värd 100 gånger insats.

Bonbusspel

Något som många vill veta innan de ens testar Casumo slots gratis är om det finns bonuseffekter. På The Big Easy sloten så gör finns det bonusar av olika slag. Till att börja med så finns det en scatter symbol som är en halvmåne- Det här är en mycket speciell symbol för den kan också fungera som multiplikator. Man kan få multiplikatoreffekt på 4, 11 och 20 gånger om det blir 3, 4 eller 5 halvmånar på hjulen. Det spelar ingen roll var på hjulen de finns.

Den bästa symbolen i spelet är den som det står The Big Easy på. Det här är en wild som du kan använda som joker. Den enda symbol som den inte kan ersätta är scatter-månen. När det blir 3, 4 eller 5 av denna symbol så kommer du att landa på en liten gata i New Orleans. Där får du välja ett pris med free spins som kommer med multiplikatoreffekt. Det kan bli:

  • 3 loggor vilket ger 8, 10 eller 15 free spins med 2-4 gånger som multiplikatoreffekt.
  • 4 loggor vilket ger 16, 18 eller 20 free spins med 5, 6 eller 10 gånger som multiplikatoreffekt.
  • 5 loggor vilket ger 22, 24 eller 25 free spins med 7, 8 eller 10 gånger som multiplikatoreffekt.

Det här kan alltså bli otroligt lukrativt. Har du tur så går det vägen. Men bara det att möjligheten finns gör det så mycket roligare att spela.

Casumo slots

Summering

Det finns mest positivt att säga om IGTs The Big Easy slot. Det är klart att utbetalningsprocenten på 95.3 % är lite låg. Det finns gott om Casumo slots som har en mycket högre procent. I och med att det finns en progressiv vinst att vinna så är det bäst att spela med största möjliga satsning men det kan bli dyrt. Därmed så är spelet bäst lämpat för storspelare. Testa sloten med en fin Casumo bonus och kom igång storstilat. Njut av jazzmusiken som du hör i bakgrunden då du snurrar loss.

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.