Pokerstrategier

poker-logo2Det finns en mycket brant inlärningskurva i Poker. När man är ny till spelet och inte har så goda kunskaper kan några få tips ge dig en god kunskap om hur man spelar poker. Då det är dags att förbättra ditt spel så kommer inte alla nya tips att ge dig någon snabb förbättring av ditt spel. Här nedanför följer dock några tips på saker som är bra att tänka på när man ska lära sig att spela poker.

1. Spela inte för många händer

Ett mycket vanligt misstag som en amatörspelare gör är att inte vara tillräckligt selektiv med sina starthänder. Tro inte att “Den här handen kan inte förlora”, då den i många fall faktiskt kan det. Ser en hand lagom bra ut från början så spela den inte, du kommer antagligen att förlora.

2. Bluffa inte för mycket

En annan vanlig missuppfattning om poker är att du måste bluffa för att vinna. Du kan se spektakulära bluffar på WSOP, men dessa redigeras för att visa höjdpunkterna i turneringar och ger ett felaktigt intryck av hur ofta toppspelare faktiskt bluffar.

3. Tänk på din motståndares kort

Det är mycket viktigt i poker att tänka på styrkan av din motståndares hand och inte bara din egen. Det är trevligt att ha en bra hand, men om du tror att din motståndare har en bättre hand än dig, bör du förbereda dig för att lägga dig.

4. Spela mot sämre spelare

Om du är bättre än de spelare som du spelar mot, har du alltid en rimlig chans att vinna. Om du var rankad som den 10:e bästa spelaren i världen skulle det inte vara lönsamt att sitta vid ett bord med de 9 som var rankade bättre än dig.

5. Tänk på din position vid bordet

Var du sitter vid bordet är en mycket viktig faktor i poker, särskilt i Texas Hold’em. Den bästa positionen att sitta i är när du är sist på att agera på den givna handen. Detta innebär att du får kunskap om vilka typer av händer som dina motståndare kan ha innan det är dags för dig att göra ditt drag.

6. Var uppmärksam på spelet

Det bästa sättet att förstå dina motståndare och hur de spelar är att iaktta dem även om du inte är med i spelet just då. Förhoppningsvis kommer du att se vad spelarna gör när de inte har den bästa handen, och tvärtom.

7. Hoppa inte in på spel med höga insatser

Det finns två anledningar till varför du inte bör spela för mycket pengar som en nybörjare. För det första kommer spelarna som spelar med höga insatser sannolikt vara bättre än du. För det andra ska du bara spela på nivåer som du har råd med.

8. Betala inte för mycket för kort

Du kommer ofta finna dig själv att sitta med en hand som bara saknar ett kort för att få färg eller stege. Om din motståndare satsar högt är det inte smart att hoppas på just det rätta kortet.

9. Sviter är inte så bra

Ett vanligt misstag som många gör är att övervärdera en svit. Att få en färgsvit är inte så vanligt som många kanske tror och om du går in med två låga kort i en svit riskerar du istället att förlora mot en högre svit.

10. Lär dig spelreglerna

Att lära sig spelreglerna ordentligt kan ge dig ett stort försprång. Det kanske verkar självklart, men många nya spelare lär sig bara grunderna, vilket har visat sig bli en dyr affär. Att ha stenkoll på alla regler och har en gedigen övning i ryggen kan ge ett bra försprång mot många andra spelare vid borden eller över internet.poker-blak-and-white

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.