Keno

keno-bollarKeno är ett mycket populärt spel och är älskat av det svenska folket just för att det är så enkelt och inte har några krångliga regler. Det går ut på att du som spelare ska välja ett antal nummer och sedan få så många rätt som möjligt för att vinna. Man kan använda sig av sina speciella turnummer om man har några, eller vilka andra nummer som helst, för att sedan se vad slumpen väljer. Keno är egentligen ett latinskt ord men spelet sägs ha sina rötter i Kina där det startade för omkring 2000 år sedan. Detta gör det till ett av de äldsta spelen som finns. Tack vare de kinesiska arbetare som reste och bosatte sig i väst blev spelet populärt bland amerikaner och européer under 1800-talet, då Keno började få sin moderna form. Det svenska folket kunde för första gången spela Keno år 1992 och det blev direkt en succé. I dag är Keno ett mycket vanligt spel i både USA och i Europa genom bland annat ombud och dragningar i tv. Men det är på internet som majoriteten av folket väljer att spela det. Hos till exempel nätcasinot Casumo möts du av ett enkelt innehåll som förklarar och hjälper dig på rätt väg för att börja spela Keno.

Hur man spelar

keno_0110Keno påminner om andra spel såsom Lotto och Bingo och om man gillar spel som går ut på tur är Keno perfekt. Spelreglerna är enkla, du ska välja ett antal nummer och du ska också välja hur mycket du vill spela för, alltså din insats. Meningen är att du ska få så många rätta nummer som möjligt och det är endast slumpen som avgör. På en spelbricka med 80 nummer får du välja mellan 1-10 nummer. Efter att du har valt dina nummer och din insats ska du välja hur många rundor du vill spela. Du kan välja en eller flera. Sedan kommer datorn att slumpmässigt välja ut vinnartalen. Du kan direkt efter varje omgång se om du har haft turen på din sida och vunnit med några av dina valda nummer.

Vinstchanser

Pile_of_CoinsDina vinstchanser ökar ju fler nummer du väljer och hur hög insats du valt att göra. Eftersom Keno precis som roulette är ett turspel så spelar det ingen roll om du är en nybörjare eller en erfaren spelare. Det finns inga strategier man kan ta till för att vinna. Men det finns de som säger sig ha sina speciella lyckonummer. Många anser att Keno är ett mycket trevligt spel och något som gör det ännu trevligare är att det är så lättillgängligt att spela på nätet. Du kanske är ute efter lite nöje i vardagen eller du kanske vill prova på om dina turnummer verkligen är så lyckosamma, då är det bara att klicka dig in på Casumo där du direkt hittar Keno och annan nyttig spelinformation. Sen väljer du bara vilka nummer du vill spela på. Man kan inte göra annat än att hålla med deras slogan om att det är ”Lett å vinne”. Lycka till!

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.