Arcader

arcader-logo Den nya spelutvecklaren Thunderkick har rivstartat med ett antal titlar som omedelbart har fått branschbedömare att kvittra av lycka. Ett av dessa är Arcader, som ser ut att bli Thunderkicks egna flaggskepp. Efter lanseringen har det funnits ett stort och växande intresse för slotten som hämtar inspiration från en svunnen tid. Arcader för oss nämligen tillbaka till tiden när datorspel var något nytt och ganska okänt. I dag har vi vant oss vid stora 3D-effekter och fantastisk grafik, men Arcader låter oss återgå till tiden när vi kände stor spänning inför detta nya medium. Den här slotten är inte bara ett kul sätt att spela på – det är också en nostalgitripp ett antal år tillbaka i tiden.

Tema

Temat blir väldigt tydligt på en gång när du klickar dig in på spelet. Ikonerna och musiken har en karaktär som är omöjlig att missta för något annat än de första datorerna och tv-spelen. Det innebär att det finns en speciell Nintendo-känsla som definitivt är en medveten touch från utvecklarnas sida. Spelet i sig har även en modern känsla som är bra anpassad och integrerad med den äldre estetiken. Genom att blanda gammalt och nytt har Thunderkick lyckats skapa en spännande slot som har få motsvarigheter i dagens spelutbud. Med tanke på utvecklarens satsning på annorlunda spel är Arcader ett typexempel på en lyckad chansning.

Grafik och ljud

arcader-slotAtt grafiken har hämtat sin inspiration från 1980-talet innebär inte att den har samma nackdelar som dåtidens tv-spel. Det skulle nämligen innebära hackig uppspelning, mindre verklighetstrogen förflyttning och andra trista bieffekter. Arcader är helt tvärtom – man har enbart tagit de bästa delarna och sammanfört dessa med dagens utvecklade spelteknik. Det innebär att det går mycket snabbt och enkelt att navigera sig runt i spelet samtidigt som det går att avnjuta de nostalgiska symbolerna.

Funktioner

arcader-mystery-symbolDet räcker inte med en snygg yta för att vara en stark utmanare på slotmarknaden i dag. Med tanke på alla spel som matas ut med stor regelbundenhet av spelutvecklarna krävs det också en genomarbetad produkt, sett till spelkvalitet, för att spelarna ska vara intresserade. Lyckligtvis finns det även mycket trevligt under luppen när man granskar Arcader. Med fem hjul och 15 vinstlinjer är den visserligen i minsta laget, men det kompenserar slotten med att ha ett enormt antal specialsymboler och andra bonusfunktioner i spelet.

Bonusrundor och wilds

Medan många spel nöjer sig med en eller två specialsymboler har Thunderkick dragit på rejält genom att ge Arcader ett betydligt större antal. I spelet kan man hitta de klassiska wild-symbolerna som ser till att det blir lättare att få en vinnande kombination på spelhjulen. En mer innovativ uppfinning är introduktionen av en så kallad Mystery Round. Det gör det möjligt att hamna på en bonusrunda som normalt är dold för spelaren. Där kan det trilla in gott om bonuspengar om brickorna hamnar som de ska. Olika former av skatter ligger gömda för spelaren som får utnyttja sin intuition för att försöka hitta dem. Bonusrundan är ett välkommet tillskott till denna roliga och nyskapande slot.arcader-win

Besök Casumo.com för att skapa ett konto!

Regler och villkor gäller | 18+ | GambleAware | Spela ansvarsfullt, för rådgivning besök stodlinjen.se.